TVCollege Summer School: Leer en Pas toe!

Je stem is het visitekaartje van het nieuws. Vooral door je uitspraak, dictie, tempo & intonatie breng je het nieuws over op de luisteraar..

In de professionele omroepwereld wordt het nieuws door journalisten gelezen. In de meeste gevallen zijn dat bureauredacteuren die over een prettige microfoonstem beschikken. Zij maken dus deel uit van een redactie en vergaren dus nieuws en comprimeren dat in berichtvorm. Alleen lokale omroepen wijken bij gebrek aan financiƫn vaak van deze regel af.

Deze opleiding belicht zowel de journalistieke als de
(stem-) technische kanten van het nieuwslezen. Er is immers sprake van een samenhang. De opleiding bestaat onder meer uit:

  • Verkenning van het mediaspectrum
  • Wat is nieuws?
  • Ethiek & spelregels v.d. journalistiek
  • Selectie & verwerking van persberichten tot nieuwsbericht
  • Nieuwsberichten produceren
  • Uitspraak & dictie, tempo & intonatie

Na afloop van de opleiding kan de deelnemer nieuwsberichten produceren en live voorlezen.

Lijkt het jou wat om de praktisch gerichte opleiding te volgen, geef je dan zo snel mogelijk op d.m.v. het aanmeldingsformulier.Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen gedurende één week in de zomervakantie plaatsvinden. Voor startdata buiten de zomervakantie kan je kijken op: www.TVCollege.nl

Kosten van deze opleiding: € 1150,-
(Betaling in termijnen mogelijk.)
Startdata:  op aanvraag

Ja ik geef mij op...

Ja ik geef mij op...
 Jongerenopleiding tot 18 jaar

Let op: er zijn per datum maar een beperkt aantal plaatsen. Voor data buiten de zomervakantie kijk je op: www.TVCollege.nl.