TVCollege Summer School: Leer en Pas toe!

Een verslaggever is onmisbaar voor bijna ieder programma. Je reist samen met een cameraploeg stad en land af om voor de kijker de beste beelden en informatie te achterhalen. Of het nu voor de lokale omroep is, of voor een landelijk programma, een verslaggever wil zijn neus overal insteken en natuurlijk vooraan staan.

Als verslaggever ben je het venster op de buitenwereld!

Natuurlijk zijn de programmamakers voortdurend op zoek naar nieuwe verslaggevers. Zomaar iemand van de straat halen kan niet. Simpelweg omdat men niet de tijd en/of het geld heeft om mensen op te leiden tot verslaggever, hoe leuk men het ook zou vinden. Daarom is men continu op zoek naar mensen die enige opleiding hebben op het gebied van verslaggeving.

Het TVCollege biedt je die kans d.m.v. een opleiding die je een volledig inzicht geeft en je voorbereidt op je toekomst als verslaggever.
Tijdens de opleiding komen oa. de volgende onderdelen aan de orde:

  • Algemene uitleg verslaggeving
  • Voorbereiding op de reportage
  • Op locatie als verslaggever (uitstraling, interview, plaats naast de camera, invalshoek, samenwerking met cameraploeg, microfoongebruik)
  • verschillende vormen van verslaggeving (nieuws, humaninterest, achtergrond)
  • diverse omstandigheden op locatie (line-up, geproduceerd, persconferentie, ongewenst)

 

Na afloop van de opleiding kent de deelnemer de verschillende aspecten die komen kijken bij het beroep 'verslaggever'. hij/zij is bekend met het gereedschap dat nodig is voor een televisieverslag. De deelnemer kent de wetmatigheden van verslaggeving en weet deze ook toe te passen.

Lijkt het jou wel wat om ook het afwisselende beroep van verslaggever te hebben, geef je dan zo snel mogelijk op d.m.v. het aanmeldingsformulier.

Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen gedurende één week in de zomervakantie plaatsvinden. Voor startdata buiten de zomervakantie kan je kijken op: www.TVCollege.nl

Kosten van deze opleiding: € 1150,-
(Betaling in termijnen mogelijk.)
Startdata: Summer School  22 t/m 26 juli 2024, Summer School 5 t/m 9 augustus 2024

Ja ik geef mij op...

Ja ik geef mij op...
 Jongerenopleiding tot 18 jaar

Let op: er zijn per datum maar een beperkt aantal plaatsen. Voor data buiten de zomervakantie kijk je op: www.TVCollege.nl.